Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

 Bij fysiotherapie is het onderzoek en de behandeling gericht op het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van de klachten en functiestoornissen van het houding- en bewegingsapparaat. De therapeut voert eerst een onderzoek uit om vast te stellen wat Uw klachten veroorzaakt. Na het stellen van een fysiotherapeutische diagnose wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit bewegingstherapie en massage, maar de therapeut kan ook gebruik maken van andere behandelmethodes.

 

Tegenwoordig kunt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut, de specialist in beweging. U heeft geen verwijsbriefje van arts of specialist meer nodig voor de fysiotherapeut. Als u zich rechtstreeks bij ons aanmeldt, dan doen wij eerst een ”screening”, waarmee wij vaststellen of u bij ons aan het juiste adres bent. Indien u behandeld kunt worden door de fysiotherapeut, dan volgt er een intake en nemen wij u in behandeling. Dit alles scheelt een hoop tijd en ongemak en komt het herstel ten goede. De huisarts blijft wel de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg, wij zullen uw huisarts blijven informeren, tenzij u anders wenst.

 

 

Fysiotherapie aan huis
Indien u fysiotherapie nodig heeft en u kunt niet naar de praktijk komen, dan bestaat er de mogelijkheid dat de fysiotherapeut bij u thuis komt. Hiervoor is wel een verwijzing van een arts nodig.