Voor wie is FysioFitness?

 

FysioFitness is goed voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken, maar die niet in een massa op wil gaan.

 

Doordat het aantal mensen dat tegelijkertijd traint klein is, is het met name geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. FysioFitness vindt plaats onder persoonlijke begeleiding van de fysiotherapeut. En u traint op uw eigen niveau. Bij FysioFitness draait het om het plezier hebben in het bewegen.

Waarom FysioFitness?                                                                                              Waarom wilt u gaan fitnessen? Wilt u rugklachten voorkomen? Wilt u afvallen of sterker worden? Samen met de fysiotherapeut kijkt u wat u kunt en wat u wilt. Dat gebeurt tijdens een intakegesprek. De fysiotherapeut stelt een persoonlijk trainingsprogramma op, hij geeft advies en hij staat u bij tijdens de trainingen. Samen kijkt u ook regelmatig of het door u gestelde doel dichterbij komt. Heeft u afvallen als doel, dan is het ook mogelijk om dat de doel te bereiken in samenwerking met de diëtiste.

FysioFitness na fysiotherapie
Na de behandelingen door een fysiotherapeut, is FysioFitness een logische volgende stap. U kunt namelijk zelfstandig gaan bewegen, zelf uw grenzen verkennen, met het vertrouwde gevoel dat deskundige ondersteuning binnen handbereik is.

De training
Om te kunnen trainen maakt u een afspraak. Er zijn dagelijks verschillende tijden mogelijk (zie traininstijden). Op deze manier kan elke training begonnen worden met een evaluatie en  is er altijd voldoende ruimte om van de apparatuur gebruik te maken. Na afloop kan er genoten worden van een lekkere bak koffie of thee.

Het aanbod van de lessen wordt gevarieerder doordat we verschillende trainingvormen gaan aanbieden: revalidatietrainingen en onderhoudstrainingen

    •   revalidatietraining is bedoeld voor mensen die met een medische indicatie van             huisarts of specialist voor een bepaalde periode bij ons revalideren, dit wordt                   meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Deze periode is per persoon                           verschillend en afhankelijk van de diagnose.

   •   onderhoudstrainingen die plaatsvinden ter behoud van de conditie, worden per 1        januari 2012 al niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat u deze        zelf moet gaan betalen middels een 12 of 24 rittenkaart.

  U kunt bij ons terecht voor:

  • KNGF beweegprogramma’s (bijvoorbeeld COPD)
  • Hartrevalidatie (aangesloten bij Hart in Beweging)
  • Groepstraining (tot maximaal 8 personen)
  • Induviduele training/begeleiding
  • Fitness (eigen initiatief/zelf betalen)