WAD beweegroute

Nieuw! De WADbeweegroute in Waddinxveen

Ter hoogte van ‘het parkje’ achter het Anne Frank centrum is sinds kort een route uitgezet waar u zelfstandig of onder begeleiding op uw eigen niveau in beweging kunt zijn. Van knie heffen en strekoefeningen tot aan loop- en balansoefeningen, de route is voor iedereen toegankelijk!

De beweegroute is ontstaan vanuit een initiatief uit het valpreventienetwerk, waarbij het oefenprogramma is samengesteld vanuit een samenwerking van fysiotherapie, Mensendieck en ergotherapie. Het jaarlijkse aantal ‘ongelukken door vallen’ onder 65-plussers bedraagt momenteel meer dan 1 miljoen per jaar in Nederland en de kans op vallen neemt toe met de leeftijd. In beweging zijn en blijven is (wetenschappelijk bewezen) van groot belang bij het verkleinen van de kans op vallen en het voorkomen ervan.

Naast alle lichamelijke voordelen, brengt de route ook een hoop gezelligheid onderling met zich mee. De eerste enthousiaste reacties zijn inmiddels binnen!

Momenteel wordt de route eens per week door een vrijwilliger begeleid, uiteraard hopen wij in de toekomst op uitbreiding. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Vraag via praktijk Schrooder of Palet Welzijn gerust naar meer informatie of aanmeldingen. Ook geïnteresseerden in de vrijwilligersfunctie zijn hartelijk welkom! 

Via deze link kunt u de beweegkaart downloaden: Wadbeweegt_verzamelkaart

WAD beweegkaart