Artrosenetwerk Midden-Holland

Artrose

Artrose is een van de meest voorkomende aandoeningen van gewrichten. Artrose kan in elk gewricht voorkomen. Het wordt het meest gezien in de knie, de heup en de lage rug. Het kan in meerdere gewrichten tegelijk voorkomen. Artrose is geen slijtage of verouderingsproces. Het is reumatische aandoening die op zichzelf voorkomt, maar ook kan ontstaan na een gewrichtsontsteking, trauma of minder goed functioneren van spieren en gewrichtsbanden.

Bij artrose verminderd de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen geleidelijk totdat het geheel verdwijnt. Hierdoor kunnen langs de randen van gewrichten extra botknobbels (osteofyten) ontstaan waardoor het gewricht minder goed beweegt en pijnlijk wordt. De symptomen van artrose die u kunt ervaren zijn: pijn, gewrichtsstijfheid, zwelling en achteruitgang in u dagelijkse activiteiten. Artrose heeft niet een aanwijsbare oorzaak, maar komt vaak door een combinatie van factoren.

Bewegen!

Bij artrose is regelmatig bewegen belangrijk. Mensen met artrose die regelmatig bewegen hebben betere vooruitzichten dan mensen die dat niet doen. Bewegen houdt uw gewrichten soepel en zorgt ervoor dat uw spierkracht op peil blijft. Een goede spierkracht helpt overbelasting van gewrichten te voorkomen.

Het is belangrijk om op een goede manier te oefenen en te bewegen. Een fysiotherapeut kan u begeleiden bij het bewegen. Fysiotherapiepraktijk Schrooder is sinds 2016 aangesloten bij het Artrosenetwerk Midden-Holland en vertegenwoordigt een kartrekkersrol binnen het netwerk. Het netwerk zorgt ervoor dat patiënten met artrose in contact komen met een gespecialiseerde fysiotherapeut middels de zorgzoeker. Zo ben je als patiënt verzekerd van gespecialiseerde en deskundige zorg op het gebied van artrose.

Kijk voor meer informatie op http://www.artrosenetmiddenholland.nl