Podologie

 

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet. Ook klachten elders in het lichaam die door standsafwijkingen van de voeten worden veroorzaakt, kunnen door de podologie  voorkomen en behandeld worden.

U kunt zich voor een vrijblijvend podologisch consult altijd aanmelden.

Tijdens zo’n consult:

  • worden de klachten geïnventariseerd
  • wordt er een functie onderzoek van de voeten gedaan
  • worden de voetafdrukken bekeken met behulp van een digitale voetspiegel
  • worden er digitale afdrukken gemaakt van de voet in stand en tijdens lopen
  • wordt de houding en het bewegingsapparaat onderzocht
  • worden de schoenen geïnspecteerd

Vervolgens wordt aan de hand van de hierbij verkregen informatie gekeken of steun-, sport- of therapiezolen nuttig zouden kunnen zijn ter correctie, stabilisatie of ondersteuning. Tijdens het verdere onderzoek worden dan verschillende kleine elementjes onder de voeten geplaatst waarmee veranderingen in de houding bewerkstelligd kunnen worden. Als met een bepaalde combinatie van elementjes de situatie verbetert, kunnen deze elementjes vervolgens in de zolen worden toegepast.

Op deze manier worden de zolen dus individueel aangemeten: het betreft hier dus altijd zolen die bij uw voeten en uw klachten passen!

Materiaal:

De zolen zijn gemaakt van leer, kurk en andere zachte materialen. Ze kunnen vrijwel in alle soorten schoenen waarbij een hakhoogte van maximaal 2 centimeter de voorkeur heeft.