De Fysiofitness gaat weer open!

Vanwege de corona maatregelen hebben wij sinds eind maart alleen maar noodzakelijke fysiotherapeutische zorg kunnen aanbieden. Helaas moest de fysiofitness dicht.

Gelukkig kon de fysiotherapie vanaf eind april weer opgestart worden maar de fysiofitness moest nog even wachten. De fysiofitness valt namelijk onder de sector “Sportscholen” en deze moesten nog dicht blijven. Ondertussen werd het behoud van jullie lichamelijke conditie op de proef gesteld en misten wij jullie gezelligheid.

Maar wij hebben goed nieuws! Vanaf 1 juli gaan de sportscholen weer open en mag er weer binnen gesport worden. Dus ook bij Praktijk voor fysiotherapie Schrooder!

Omdat het corona virus nog steeds onder ons is, zullen wij hygiëne maatregelen in acht moeten nemen. Hierbij houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid, het RIVM en onze beroepsvereniging (het KNGF). Vanaf woensdag 1 juli gaan de fysiofitness groepen weer starten, hierbij nemen wij de volgende maatregelen:

Schoonmaken/ handhygiëne

Bij het betreden van de praktijk kunt u uw handen desinfecteren in de hal. In de zaal, aan de buitenmuur hangt een papierrol met een desinfectiespray, hiermee maakt u de apparaten en materialen schoon nadat u deze heeft gebruikt. In geval van nood mag u gebruik maken van ons toilet maar probeer zo veel mogelijk thuis van uw eigen toilet gebruik te maken. Uiteraard, na een toiletbezoek wast u uw handen.

Houd afstand

Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, stickers en belijning op de grond helpen ons daaraan te herinneren. Bij het gebruik van de fitnessapparaten vragen wij u altijd één apparaat naast u vrij te houden. Wanneer een apparaat bezet is, kunt u niet op het apparaat ernaast plaatsnemen. Op deze manier kunnen we van alle apparaten gebruik maken maar zult u soms even moeten wachten tot er voldoende ruimte is.

Kleinere groepen

Er geldt een maximum van 6 sporters per training (exclusief fysiotherapeuten en patiënten in de wachtruimte). Als een groep vol is, kunt u zich opgeven voor de wachtlijst. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om op de afgesproken tijd te komen sporten, bel dan op tijd af (ten minste 24 uur van tevoren), zodat wij personen op de wachtlijst kunnen benaderen. Een niet nagekomen afspraak wordt in rekening gebracht, ten koste van een rit van uw rittenkaart.

Kom niet te vroeg

Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk aanwezig zijn in de praktijk, willen wij u verzoeken om niet te vroeg te komen. Kom maximaal 5 minuten van tevoren, of wacht even buiten, zodat de groep voor u genoeg ruimte heeft om schoenen te wisselen (probeer zo veel mogelijk omgekleed naar de praktijk te komen) en de praktijk te kunnen verlaten.

Kortere sportsessies

Alle sporturen worden volgens het oorspronkelijk rooster hervat. De duur van een training wordt echter 50 minuten i.p.v. 60 minuten. Zo ontstaat er 10 min tijd waarin u genoeg ruimte heeft om de apparatuur schoon te maken en om de praktijk te verlaten. Blijf niet hangen, er wordt geen koffie geschonken. Zo heeft de groep na u genoeg ruimte om de praktijk te betreden en te starten met de training.

Deel de beschikbare uren met elkaar

Wij willen iedereen de gelegenheid geven om bij ons te komen sporten, daarom mag u maximaal 1x p/w komen sporten. Wanneer uit de versoepelingen blijkt dat er meer personen tegelijk in een ruimte aanwezig mogen zijn, passen wij de groepsgrootte weer aan en kan er ook weer 2x p/w gesport worden.  

Rooster Fysio-fitness

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
09:00-09:5009:00-09:5009:00-09:5008:30-09:2009:00-09:50
10:00-10:5010:00-10:50 09:45-10:3510:00-10:50
   10:45-11:35 
     
14:00 – 14:5014:00 – 14:5014:00 – 14:5014:00 – 14:50 
 17:00 – 18:00   
     
18:30 – 19:20  18:30 – 19:20 

Verminderde belastbaarheid

Houd er rekening mee, dat uw belastbaarheid (wat uw lichaam aankan) verminderd kan zijn door een periode van inactiviteit. De corona maatregelen hebben ervoor gezorgd dat veel mensen minder actief zijn geweest, hierdoor kan uw conditie zijn verslechterd. Daarom is het niet verstandig om op uw oude niveau weer te starten, zo ontstaan blessures. Overleg even met de aanwezige fysiotherapeut hoe u uw schema kunt aanpassen.   

Veilig en verantwoord sporten

Als wij ons allemaal aan deze regels houden, kunnen we op een veilige en verantwoorde manier gebruik maken van de fysiofitness. Neem zelf een handdoek en een flesje water mee. Het gebruik van mondkapjes en/of handschoentjes is niet verplicht, maar indien gewenst mag u dit zelf meenemen en gebruiken.

Hopelijk mogen wij jullie weer snel ontmoeten bij ons in de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Aris Schrooder, Marjan Visser, Priscilla van Hoven, Marissa Schrier, Thom Jonker en Rogier de Best

Comments are closed.